Εάν σκοπεύετε να λάβετε μέρος στην εκδήλωση “Καλές πρακτικές διδακτικής αξιοποίησης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε σχολικό περιβάλλον”, συμπληρώστε τη φόρμα.

Η δήλωση ενδιαφέροντος ΔΕΝ είναι δεσμευτική και χρησιμεύει στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για οργανωτικούς λόγους.

1.468 θεάσεις

Καλές πρακτικές διδακτικής αξιοποίησης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε σχολικό περιβάλλον

Στο πλαίσιο του  5ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 27 – 29 Απριλίου 2018, περιλαμβάνεται θεματική ενότητα με τίτλο «Εκπαιδευτική Ρομποτική» για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (παρουσιάσεων, επιδείξεων, εισηγήσεων, ερευνών, εκδηλώσεων, εργαστηρίων κ.ά.).

Κύριος σκοπός των παραπάνω παρουσιάσεων είναι η διάχυση πρακτικών εμπλοκής των μαθητών/τριών σε αυθεντικές καταστάσεις μάθησης μέσω εφαρμογών της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα και στην Κύπρο και αξιοποιούν την Εκπαιδευτική Ρομποτική στη μαθησιακή διαδικασία, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Καλές πρακτικές διδακτικής αξιοποίησης της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε σχολικό περιβάλλον» που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

Για τη συμμετοχή απαιτείται  η υποβολή μιας ολιγόλεπτης ταινίας (5 λεπτά) με την οποία θα παρουσιάζεται το έργο των μαθητών καθώς και ενός συνοδευτικού κειμένου στο οποίο θα περιγράφεται η εργασία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί η ταινία με την παρουσία των συντελεστών (εκπαιδευτικών ή/και μαθητών).

Η εκδήλωση ΔΕΝ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Σημαντικές ημερομηνίες

 • Έως 5 Μαρτίου 2018: Υποβολή εργασιών
 • 28 Απριλίου 2018: Παρουσίαση των εργασιών που θα υποβληθούν

Επιτροπή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 1. Δαπόντες Νίκος
 2. Σωτηρίου Σοφία, Συντονίστρια
 3. Αθανασιάδης Κοσμάς
 4. Αλιμήσης Δημήτρης
 5. Αμανατίδης Νίκος
 6. Γλέζου Κατερίνα
 7. Ιωσηφίδου Μαρία
 8. Κόμης Βασίλης
 9. Κοφτερός Αλέξανδρος
 10. Κωτσάνης Γιάννης
 11. Μαστρογιάννης Ιάκωβος
 12. Παπανικολάου Σίσσυ
 13. Σαμαρά Θεοδώρα
 14. Φιλιππιάδης Γρηγόρης
 15. Φράγκου Στασινή

Mε ευθύνη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Ρομποτικής:

 • Εξετάζονται όλα τα υποβληθέντα αρχεία και οι ταινίες.
 • Γίνεται κλήρωση προκειμένου να δοθεί από ένα συμβολικό δώρο στους κληρωθέντες (κάποια εμπορικά πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής)
 • Όλα τα κείμενα και οι ταινίες αναρτώνται σε ιστότοπο που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να εμπλακούν σε δραστηριότητες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
 • Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες λαμβάνουν έπαινο για τη συμμετοχή τους.
 • Όλες οι σχολικές μονάδες λαμβάνουν έπαινο για τη συμμετοχή.

Δωροθέτης

Η εταιρία Eduk8 προσφέρει πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego WeDo 2.0 στις σχολικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση «Καλές πρακτικές διδακτικής αξιοποίησης της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε σχολικό περιβάλλον»

(θα πραγματοποιηθεί κλήρωση).

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το αρχείο του συνοδευτικού κειμένου της εργασίας!

Το συνοδευτικό κείμενο και η ταινία (αρχείο ή η διεύθυνση URL της ταινίας) θα πρέπει να σταλούν με email στη διεύθυνση: sofisot@otenet.gr στην κυρία Σοφία Σωτηρίου μέχρι τις 26 Μαρτίου 2018.

Share This
Αρέσει σε %d bloggers: