5,119 θεάσεις

Στο πλαίσιο του  5ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 27 – 29 Απριλίου 2018, περιλαμβάνεται θεματική ενότητα με τίτλο «Εκπαιδευτική Ρομποτική» η οποία αφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και συνοδεύεται από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (παρουσιάσεων, επιδείξεων, εισηγήσεων, ερευνών, εκδηλώσεων, εργαστηρίων κ.ά.).

Κύριος σκοπός των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι η εμπλοκή των μαθητών/τριών σε αυθεντικές καταστάσεις μάθησης μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής και η δυνατότητα να παρουσιάσουν στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα «Καλές πρακτικές διδακτικής αξιοποίησης της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε σχολικό περιβάλλον».

Για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών, που διδάσκουν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και αξιοποιούν την Εκπαιδευτική Ρομποτική στη μαθησιακή διαδικασία, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που διοργανώνουμε.

Η συμμετοχή συνίσταται στην υποβολή συνοδευτικού κειμένου στο οποίο θα περιγράφεται η εργασία και μιας ολιγόλεπτης ταινίας (βίντεο) με την οποία θα παρουσιάζεται το έργο.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν ως δώρα πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής μετά από κλήρωση με δωροθέτες διακεκριμένους χορηγούς.

Η εκδήλωση ΔΕΝ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα!

Σημαντικές ημερομηνίες

  • Έως 5 Μαρτίου 2018: Υποβολή εργασιών
  • 28 Απριλίου 2018: Παρουσίαση των εργασιών που θα υποβληθούν και θα εγκριθούν.

Δικτυακός τόπος του Συνεδρίου:   https://5syn-thess2018.ekped.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/tpe2016
Twiter: https://twitter.com/5_thess2018

Για τη Συντονιστική Επιτροπή

Η Συντονίστρια της Θεματικής Ενότητας

 Σοφία Σωτηρίου

Ο Πρόεδρος

Μιλτιάδης Δοδοντσής

 

Πρόεδρος της Ένωσης «Μιχάλης Δερτούζος»


Διακεκριμένοι Χορηγοί

Χορηγός Επικοινωνίας

Share This
Αρέσει σε %d bloggers: