2,887 θεάσεις

“Real Science with WeDo 2.0”

Αίθουσα: Αίθουσα Βιβλιοθήκης, Κτίριο Β, Σάββατο 28 Απριλίου 2018 & Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Αφορά: Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Θέσεις: 12 + 12

Διάρκεια: 3 ώρες

Εκπαιδευτής: Πρόδρομος Μαρκόπουλος


Σύντομη περιγραφή του εργαστηρίου:

Η εκπαιδευτική ρομποτική και ο προγραμματισμός από τις πρώτες τάξεις του σχολείου έχουν εισχωρήσει στην εκπαίδευση παγκοσμίως και σταδιακά κάνουν τα πρώτα τους βήματα και στην Ελλάδα. Η αγορά εργασίας αλλάζει και τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος στο μέλλον παραμένουν άγνωστα. Για μια θέση στο μέλλον απαιτείται ευελιξία, κριτική σκέψη, υπολογιστή σκέψη και άλλες δεξιότητες που θα πρέπει να καλλιεργηθούν στα παιδιά από μικρή ηλικία.

Το LEGO Education WeDo 2.0 αποτελεί την πιο σύγχρονη εκπαιδευτική πλατφόρμα που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 7 έως 10 ετών. Σκοπός είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα τις οποίες θα πρέπει να διαθέτουν όλοι οι μαθητές αν θέλουν να έχουν μέλλον.. στο μέλλον.

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι εκπαιδευτικοί:

  • Να γνωρίσουν το LEGO Education WeDo0
  • Να εξοικειωθούν με Hardware και το Software
  • Να επιλύσουν προβλήματα
  • Να εργαστούν ομαδικά και να προγραμματίσουν

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το WeDo 2.0 Core set και Tablet για να προγραμματίσουμε και να δώσουμε ζωή στις κατασκευές μας.

Θα ξεκινήσουμε με τη γνωριμία των συμμετεχόντων καθώς και μια εισαγωγική δραστηριότητα ice breaking. Στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση του WeDo 2.0 Core set και θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες με στόχο να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τον κινητήρα, τους αισθητήρες, το λογισμικό και τον προγραμματισμό. Στο τέλος του σεμιναρίου θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και απορίες.

Πρόδρομος Μαρκόπουλος
Official LEGO Education Academy Certified Teacher Trainer – Πληροφορικός


Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή

Εισηγητής του εργαστηρίου είναι ο Πρόδρομος Μαρκόπουλος, Πληροφορικός.

Ο Πρόδρομος Μαρκόπουλος ασχολείται ενεργά τα 5 τελευταία χρόνια με την εκπαίδευση. Ξεκίνησε από εργαστήριο ελευθέρων σπουδών στη Βέροια, οργανώνοντας το πρόγραμμα σπουδών πληροφορικής. Πολύ γρήγορα ανακάλυψε τις δυνατότητες που προσφέρει η LEGO Education μέσα από τα εκπαιδευτικά της προγράμματα και δημιούργησε το πρώτο εργαστήριο ρομποτικής και προγραμματισμού στη Βέροια για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, δηλώνοντας παράλληλα και συμμετοχή σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Τον Νοέμβρη του 2016 βρέθηκε στο Billund της Δανίας, όπου εδρεύει ο όμιλος LEGO, ώστε να εκπαιδευτεί και να πιστοποιηθεί από την ίδια την LEGO Education. Σήμερα εργάζεται στην Eduk8, τον επίσημο προμηθευτή της LEGO Education στην Ελλάδα, όπου πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις της LEGO Education Academy, την μόνη διεθνώς επίσημη εκπαίδευση που παρέχεται από τη LEGO Education ως επίσημος LEGO Education Academy Certified Teacher Trainer για Ελλάδα και Κύπρο.

https://www.eduk8.gr/el/lego-education-traning.html

https://www.facebook.com/prodromos.markopoulos.7

https://www.linkedin.com/in/prodromos-markopoulos/

Share This
Αρέσει σε %d bloggers: